вівторок, 24 жовтня 2017 р.

Про нас

Загальні відомості про Великовисківський дошкільний навчальний заклад
Дошкільний навчальний заклад «Рукавичка» відновив свою роботу 14 грудня 2004 року на території Великовисківської сільської ради Маловисківського району Кіроовоградської області у селі Велика Виска.
Режим роботи 10\5 годин з 7.30 до 18.00. при п’ятиденному робочому тижні. Вихідні: субота, неділя та святкові. В дошкільному закладі функціонує чотири групи: «Калинка», «Бджілка», «Дзвіночки», «Капітошка».
Дошкільний заклад повністю забезпечений педагогічними кадрами.
  Для здійснення освітньо-виховного процесу і дошкільному закладі створено добру матеріально-технічну базу.
 Пріоритетними напрямками в роботі були визначені мовленнєвий розвиток, зміцнення фізичного та психічного здоров’я дітей, розв’язування проблеми особистісно-орієнтованого підходу у вихованні та навчанні, формування у дітей соціальної компетентності.
 Педагогічний колектив працює  за Базовим компонентом дошкільної освіти в Україні, за Базовою програмою «Дитина». Вивчення стану навчально-виховного процесу свідчить про те, що згідно вікових особливостей дітей були створені ігрові осередки у всіх групах так як ігрова діяльність є провідною у дошкільному віці.

У навчально-виховному процесі дошкільного навчального закладу використовуються такі основні форми організації дітей: спеціально організована навчальна діяльність (заняття), ігри, самостійна діяльність дітей (художня, рухова, мовленнєва, ігрова, трудова, дослідницька та ін.), індивідуальна робота, спостереження, свята та розваги тощо. В залежності від віку дітей, педагогічної мети, матеріально-технічного забезпечення групи, професійної майстерності педагога вони можуть бути організовані фронтально, підгрупами чи індивідуально.
  Під час складання розкладу занять враховуємо   навантаження на дитину (психічне, фізичне, емоційне), передбачаємо раціональне чергування видів діяльності (розумової, рухової, практично-прикладної).
 Основною формою організованою навчальною діяльністю дітей дошкільного віку є заняття з різних розділів програми (тематичні, комплексні, комбіновані, інтегровані, домінантні та інші). Тривалість занять для дітей дошкільного віку у молодшій групі - не більше 15 хв., у середній – 20 хв., у старшій – 25 хв. Заняття для дітей молодшого дошкільного віку 10-12 на тиждень, старший дошкільний вік 12-14 на тиждень. 



Для зарахування дитини в дошкільний заклад необхідно надати
- заяву;
- копію свідоцтва про народження дитини;
- медичну довідку про стан здоров’я дитини;
- довідку з місця роботи батьків.

 За дитиною зберігається місце в дошкільному закладі в разі: її хвороби,
карантину, хвороби санаторного лікування, на час відпустки батьків, або осіб, які
їх заміняють, а також у літній період (75 днів).
  
  Відрахування дітей з дошкільного закладу може здійснюватися з
наступних причин:
- на підставі медичного висновку про стан здоров'я дитини;
- за бажанням батьків, або осіб, що їх замінюють;
- у разі невиконання батьками угод між дошкільним закладом і батьками;
- коли дитина не відвідує заклад протягом одного місяця без поважних
причин;
- у разі несплати за харчування дитини протягом 2-х місяців.
   
  Про відрахування дитини дитячий садок повідомляє батьків за 10 днів.











Немає коментарів:

Дописати коментар