вівторок, 12 листопада 2019 р.

Тиждень безпеки життєдіяльності «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати»


ЗВІТ
про проведення тижня безпеки життєдіяльності  на тему:
«Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати»» 
в дошкільному навчальному закладі «Рукавичка»
 На виконання   наказу   завідуючої   дошкільним    навчальним закладом «Рукавичка»  від 21 жовтня  201р. № 55 «Про проведення на тему «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати»»  з 04 листопада по 08 листопада  у ДНЗ проведено тиждень безпеки життєдіяльності.
  Мета:  продовжувати систематизувати знання правил пожежної  безпеки серед дітей та їх батьків. формувати уявлення про пожежонебезпечні ситуації та знаходити правильні  рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій; виховування у дітей поваги до працівників служби порятунку 101, до професії пожежників. Розвивати уміння користуватись первинними засобами пожежогасіння (вода, пісок,важка тканина).
Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:
-         тематичні заняття : «Пожежна машина», «Завітав у гості сірником», «Знайомство з правилами пожежної безпеки», «Вогонь – добрий, вогонь - злий», «Якщо ти залишився сам вдома», «Читання вірша Т. Коломієць «Козенята і вогонь»», «Котик дізнається про електроприлади», «Сірники – дітям не іграшки», «Пожежна безпека», «Вогонь», «Вогненебезпечні предмети », «Моя безпека», «Сірники – це небезпечно», «Добрий вогонь» та інші.
-                    ігри : «Категорично заборонено», «Алло, пожежники, біда», «Як виникла пожежа», «Безпечно - небезпечно», «Хто першим погасить вогонь», «Врятуй іграшку від вогню», «Якщо виникла пожежа», «Загаси вогонь», «Звірята та пожежа», «Наші електричні помічники», «необхідні речі при пожежі», «Вогонь добрий – вогонь злий».
-                    робота з батьками: виготовлені пам’ятки, виставка тематичних робіт батьків на тему «Вогонь друг – вогонь ворог»
Свої враження від прочитаного і набаченого діти відображали в малюнках, аплікації, ліпленні.  Діти навчилися користуватися  телефоном при виклику служби 101. Закріпили правила поведінки поводження з електроприладами. Вчили користуватись первинними засобами пожежогасіння (вода, пісок,важка тканина).
Також була проведена розвага  «Подорож у царство Вогню».




















Немає коментарів:

Дописати коментар