понеділок, 23 квітня 2018 р.

Звіт «Жити цікаво та безпечно»


ЗВІТ
про проведення тижня безпеки життєдіяльності  на тему:
«Жити цікаво та безпечно»
в дошкільному навчальному закладі «Рукавичка»
  На виконання   наказу   завідуючої   дошкільним    навчальним закладом «Рукавичка»  від «03» квітня 2018 р. № 8 «Про проведення «Тижня безпеки життєдіяльності» на тему «Жити цікаво та безпечно»  з 16.04. по 20.04.2018 р.  у ДНЗ проведено «Тиждень безпеки життєдіяльності».
Метою проведення  «Тижня безпеки життєдіяльності» є: поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої  безпеки  та захисту  життя;  пропаганда  здорового та безпечного способу життя серед дітей;  вироблення у дітей дошкільного віку умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС.

   
  Під час  підготовки  до  «Тижня безпеки життєдіяльності» було   проведено ряд  заходів:
-         підготовлено матеріали  та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров'я  дітей»; папки пересувки «Обережно електроприлади», «Пожежа», «Небезпечні ігри», «Дорожній рух», «Отруйні рослини» тощо. 
-          перевірено стан   електричного,   опалювального   обладнання, приміщень   та   території,   пожежного обладнання,;
-         перевірено наявність  інструкцій,  пам'яток  з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим  від нещасних випадків;
-        оформлено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;
-       підібрані ігри, заняття, бесіди, ілюстрації з ОБЖД.
Під час тижня безпеки життєдіяльності своєчасно проведено заходи відповідно до розроблених планів.


Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:
  перегляди тематичних мультфільмів з правил поводження з вогнем, електроприладами, на дорозі;
  тематичні заняття «Про небезпечні речі потрібно знати малечі», «Врятуй себе сам», «Природні і стихійні лиха», «Пожежна безпека», «Небезпечні предмети», «Переможемо мікробів» тощо.
  бесіди: «Стихійні лиха», «Незнайомцям двері не відчиняємо», «Дрібні та гострі предмети», «Які природні явища небезпечні для людини», «Запобігання дитячого травматизму від побутових приладів», «Про правила поведінки з незнайомими та вибухонебезпечними предметами» тощо;
  Сюжетно – рольові ігри «Оперативно-рятувальні служби», «Ми пішоходи», «Водії», «Лікарня»;
  Розвага «Як від лиха вберегтися» (середня група).
Також вихованців ознайомили із приміщенням сховища його призначенням та правилами поведінки в небезпеці.
19. 04. 2018р. о 10 год. проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ДНЗ на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок про необхідність додаткового відпрацювання своєчасного інформування про надзвичайну ситуацію та порядок і послідовність дій під час евакуації, а також актуальним є питання щодо захисних споруд.
В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» приймали активну участь вихователі, помічники вихователів, музичний керівник, медична сестра.




ФОТОЗВІТ
І молодша «Калинка»





ІІ молодша «Капітошка



Старша група «Дзвіночки»





Розвага «Як від лиха вберегтися» (середня група «Бджілки»)


Практичний тренінг з евакуації








Немає коментарів:

Дописати коментар