пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

Звіт про проведення тижня безпеки життєдіяльності "Зробимо життя безпечним"


ЗВІТ
про проведення тижня безпеки життєдіяльності  на тему:
«Зробимо життя безпечним»
в дошкільному навчальному закладі «Рукавичка»
            На виконання   наказу   завідуючої   дошкільним    навчальним закладом «Рукавичка»  від «01» квітня 201р. № 14 «Про проведення «Тижня безпеки життєдіяльності» на тему «Зробимо життя безпечним»  з 15.04. по19.04.201р.  у ДНЗ проведено «Тиждень безпеки життєдіяльності».
            Метою проведення Тижня безпеки життєдіяльності – дати знання про предмети і явища, які можуть бути небезпечними для життя дітей. Формувати усвідомлення цінностей свого життя, здоров’я. Продовжувати навчати вихованців дотримуватися правил безпечної поведінки в дома, на природі, тощо.
            Під час  підготовки  до  «Тижня безпеки життєдіяльності» було   проведено ряд  заходів:
-         підготовлено матеріали  та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров'я  дітей»; папки пересувки «Обережно електроприлади», «Пожежа», «Небезпечні ігри», «Дорожній рух», «Отруйні рослини» тощо. 
-          перевірено стан   електричного,   опалювального   обладнання, приміщень   та   території,   пожежного обладнання,;
-         перевірено наявність  інструкцій,  пам'яток  з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим  від нещасних випадків;
-        оформлено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;
-       підібрані ігри, заняття, бесіди, ілюстрації з ОБЖД.
        Під час тижня безпеки життєдіяльності своєчасно проведено заходи відповідно до розроблених планів.
      Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:
-         тематичні заняття : «природні і стихійні лиха», «Врятуй себе сам», «Допоможи собі сам», «Азбука безпеки спілкування з тваринами», «Сигнал. Увага всім», «Моя безпека», «У світі дорожнього руху», «Їстівні та отруйні гриби», «Котик і електроприлади», «Скарби дитячих кишень», «Сонечко і дощик», «Віє вітер, віє буйний», «Небезпечні предмети» «Небезпечна цукерочка», «Сірники не іграшка», «Вулиця», «Коли я сам у дома. Мої помічники», «Природу треба берегти», «Незнайомець. Наші дії», «Токсичні та отруйні речовини».
-         бесіди: «Що корисно для здоров’я людини», «Як люди піклуються про своє здоров’я», «На чому люди їздять», «Сірники це небезпека», «Сильний вітер та гроза – небезпечні для життя», «Свої і чужі», «Які природні явища небезпечні для людини», «Як  можна допомогти бездомним тваринам», «Коли вогонь стає ворогом», «Зелена аптека», «Кішка і собака - наші сусіди» та інші.
-         ігри : «Скринька безпеки», «Кошенятко – загубилося»,  «Навчимо ляльку, як слід поводитися із незнайомцями», «Оперативно-рятувальна служба», «Що станеться якщо …», «Лікарські рослини», «виклик служби порятунку», «Небезпечні предмети», «Вогонь добрий, вогонь  злий», «Я в біду не попаду», «Сам удома» та інші.
Також вихованців ознайомили із приміщенням сховища його призначенням та правилами поведінки в небезпеці.
20. 04. 2019 р. о 10 год. проведено практичний тренінг з евакуації вихованців і працівників ДНЗ на випадок надзвичайної ситуації. За результатами проведеної навчальної евакуації зроблено висновок про необхідність додаткового відпрацювання своєчасного інформування про надзвичайну ситуацію та порядок і послідовність дій під час евакуації, а також актуальним є питання щодо захисних споруд.
В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» приймали активну участь вихователі, помічники вихователів, музичний керівник, медична сестра.
  Метою проведення всіх заходів, була профілактика з дітьми та працівниками, попередження травматизму та збереження власного здоровя.
 
 
 
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар